Ko je uhvatio prase?

Praznici uvek idu uz popuste i navodne popuste kojih je bilo na svakom koraku. Svaki praznik obeleži trka za prasetom koje kao da se uvek izmigolji mnogima i uvek im se čini da nemaju sreće ali sreća u ovom poduhvatu nije gospodar. Ko je uhvatio prase ovog praznika?

Iskusni kupci već znaju da u trci za prasetom po maloprodajnim objektima mogu samo da dobiju upalu mišića i nervozu koja će ih držati nekoliko dana. Sniženje prasetine, a u objekte je stiglo toliko prasetine da ste kod prvog komšije u nekom naselju mogli da vidite više u dvorištu.

Naravno i to što je stiglo odvajalo se unapred za razne, pa prase vitrinu nije stiglo ni da vidi. Čak i prase je dovedo u zabludu da će se naći u prodaji za široke narodne mase.

Potrošački ritam već se zna, pa su zadovoljni menadžeri trljali ruke kod onih potrošača, kojih ima dosta, koji su se odlučili za impulsivnu kupovinu – neplaniranu kupovinu. Pametniji potrošači su izašli demonstrativno bez ikakve kupovine u tim objektima u narednom periodu.

Najgore su prošli svakako prodavci koji su dobijali razne uvrede, a koji ne učestvuju ni u jednom delu nabavke i distribucije. Isti oni prodavci za koje se svi žale da ih nema i zbog čega se čeka i do pola sata u redovima. Ako pogledate situaciju u kojoj su se našli onda vam postaje jedan deo jasan zašto ih nema. Drugi deo svakako su plate koje ne pokrivaju i lično vređanje.

Ko je uhvatio prase? Onaj koji se obezbedio nedelju dana pre praznika.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili