Nastavlja se …

Nastavlja se širenje bolesti seče sve što se nađe na putu nekim jednoumnim idejama. Jednoumna ideja koja ima samo jedan izvor koji ulazi u istoriju kao najomraženija ličnost grada u novom veku, ali može se raspravljati i pre toga. Tamo gde pametan uči na greškama, tu glup ašovom kopa još dublju rupu.

Trenutno na političkoj pozornici gledamo i atletiku u nekoliko disciplina. Skok u vis – gde se neki hvale cenzusom od 3 i više odsto, što bi svaki predsednik kućnog saveta prešao i to bez nacionalne ili druge frekvencije. Skok u dalj – gde neki misle da su ostvarili veliki skok naspram unazad 10. godina. Neka sačekaju još deset, pa se možda i setimo da su postojali. Sprint – ko će prvi da postavi sebe kao alfu i omegu u opoziciji. Imam jedno bolnu istinu za sve, ipak poverenje daju sugrađani.

Dok se budu svađali čija disciplina je bolja, onaj na Olimpu ih gleda i čeka da se još malo utrkuju. Kada budu završili sa utrkivanjem sledi nova disciplina maraton izražena u izborima gde će mnogi objašnjavati kako se nisu svađali, nego konstruktivno objašnjavali i da bi sugrađani trebalo da glasaju.

Građani glasaju za ideje, a ne fotelje. Građani glasaju da zalivaju i sade, a ne da na panjevima sede.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili