Ima nešto u magli

Svi zahtevi će biti prihvaćeni, ali neće da može.

Navodno su vodili pregovori oko održavanja izbora i načina na koji će se oni spovoditi kako ne bi ništa bilo upitno, kao što je bilo, i dogovorili su se da se ništa nisu dogovorili što je i bilo očekivano. I šta sada? Pa, ništa.

Vlast će reći kako su oni navodno hteli dijalog, i kako će se i pored toga truditi da u narednom periodu poboljšaju uslove za održavanje izbora, i već sve što smo čuli i videli u prethodnim periodima u raznim slučajevima.

Opozicija verovatno neće izaći na izbore, a doći će formiranja nekih stranaka koje će izaći na izbore kako bi se stvorio privid da na glasanju ima više opcija. I mogu da kaže opet što sam i rekao da će da bude ali to i nije neki problem u zavisnosti koji ljudi će se naći na čelima tih stranaka.

Sve se ovo ne bi desilo da je deo opozicije „okrenu leđa“ mandatima koje su dobili na izborima. Razgovori bi bili drugačiji, imali bi težinu, ali još nije kasno da to i sada urade jer stvorila bi se politička kriza i bojkot bi imao svoju težinu. Da, imali bi gubitke sa jene strane, ali to nije ništa u poređenju sa dobitkom.

Vlast sa druge strane pokazuje kao čvrst stav jer zna da u prestonici nema adekvatnog kandidata, ni podršku građana, a prestonica nije jedina.

Ni jednoj strani budućnost nije svetla u prestonici, jer građani žele promenu kako bi se zadržala istorija grada, sprečilo širenje projekta koji već stvara „Gradski zid“ od ostatka grada, dovođenje kanalizacije, vode, poboljšanje gradskog saobraćaja, bogaćenje onih sa „knjižicama Pa, šta“…

Za sada, traži se nešto u političkoj magli koja će još neko vreme zadržati.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili

+ There are no comments

Add yours