I pored utvrđenog prosvetne inspekcije direktorka OŠ „Đura Jakšić“na Kanarevom brdu i dalje na tom mestu

Prosvetna inspekcija je utvrdila da je direktorka škole „Đura Jakšić“ na nepropisan način ustupila prostorije škole grupi Crni Cerak i K,G za snimanje spota, zbog čega je ministar naložio njeno razrešenje.

Inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila da je u radu direktorke OŠ „Đura Jakšić“ na Kanarevom Brdu Tamare Jelić došlo do propusta kada je na nepropisan način ustupila prostorije škole grupi Crni Cerak i K.G za snimanje spota i da je ministar prosvete naložio da se postupi u skladu sa izveštajem i da se direktorka rezreši dužnosti.

Međutim na vanrednom sastanku koji je održan 10.05.2023. prisustvovali su članovi Saveta roditelja i direktorka škole OŠ „Đura Jakšić“ koja je upoznala sve sa izveštajem inspekcije i njenim viđenjem situacije.

Ona je predložila da Savet roditelja savet roditelja odluči da li će joj dati podršku ili ne da ostane na mestu direktora.

Podsećamo da je jedan deo roditelja tražio njenu posle nastalog događaja i da su u nekoliko navrata protestvovali ispred škole.

I pored toga što se ministar prosvete naložio da se postupi u skladu sa izveštajem i da se direktorka rezreši dužnosti ipak do toga nije došlo.

Foto: Ilustracija / pixabay

Ako ste propustili