Štednja? Doručak za 585 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar finansija Siniša Mali i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović danas su u Palati Srbija pojeli sendvič s parizerom, majonezom i jogurtom. Prema rečima predsednika taj račun ih je zneo 585 dinara. Znači da je po osobi taj račun 195 dinara.

Predsednik i ministar hteli su da pokažu da i oni mogu da jedu parizer koji je na sniženju od danas kao i još nekoliko proizvoda u maloprodaji.

Pošto smo finansiski „tigrovi“, jer navodno nikada nismo živeli bolje, dovelo je do sniženja nekoliko proizvoda ali i pokazne vežbe kako neki milioneri mogu da jedu parizer. Međutim, ako uzmemo da pokazano je i još nešto.

Znači da tročlanoj porodici svaki dan, po predsednikovom receptu, svaki dan za doručak treba 585 dinara. Ako uzmemo računicu na 30 dana to znači da tročlanoj porodici samo za doručak treba 17.550 dinara. Kada bi ta tročlana porodica jela samo to za sva tri oborka iznelo bi ih na mesečnom nivou 52.650 dinara.

Realna zarada u Srbiji ili ti medijalna ( znači da je 50 odsto stanovništa dobilo zaradu do tog iznosa) je malo preko 65.000 dinara.

I sve je rečeno.

Znam da ste navikli da odmah komentarišem sniženja ali pošto sam znao ka čemu sve to vodi, jer je to već bilo primenjivano, upravo sam čekao ovaj trenutak da to i uradi. Odličan marketing za opoziciju na izborima.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili