Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića, a zašto?

Krajem oktobra Grad Beograd raspisao je tender za rekonstrukciju Trga Nikole Pašića, a rok za podnošenje ponuda je bio 20. oktobar. Radovi bi trebalo da traju nekih 210 dana, bez rekonstrukcije spomenika Nikoli Pašiću, a prema najavama krenulo bi se u radove na proleće. Neki su se pobunili što će fontana promeniti svoj izgled, a onaj bivši je izjavio da je to bilo u planu nekoliko godina unazad, što je istina. Kada nemaš ideja u automobilu, a onda uzmi tuđu „pamet“.

Meni je zasmetalo nešto drugo i to zašto je prioritet rekonstrukcija Trga Nikole Pašića, a ne Bezistan koji decenijama je ostavljen da propada. Znam sada bi oni bivši rekli da ne razumem ili nešto slično, ali da ih tu zaustavim, problem je u vlasničkim parcelama što i nije problem jer do sada smo videli da veoma uspešno rešavaju probleme kada teba da se ruši, da bi se gradio neki bogati kompleks za imućnije.

Nova gradska vlast bi trebalo ovo da zaustavi i da krene u rešavanje i rekonstrukciju Bezistana koji se pretvorio u parking mesto i gde se dolazi da bi se pisali grafiti. Kao što je i zamišljen, tako bi i trebalo da bude mali gradski trg sa prelepom fontanom i još nekim zanimljivostima koje ću ostaviti u tišini za sada.

Ako bi gledali samo ovaj potez mogao bi da nađem minimum pet lokacija u koje bi trebalo uložiti novac ili raspisati tender koji je hitniji od rekonstrukcije Trga Nikole Pašića. Kada bi išao i dalje od tog kruga spisak bi bio VAU!!!

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Ako ste propustili