Poštovati srpske žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji i Spomen sobu posvećenu žrtvama, i najavio proširenje mandata Komisije za nestala, ubijena i kidnapovana lica Vlade Republike Srbije.

Vučić je tom prilikom rekao da će biti postavljena Spomen soba za sve kosovsko-metohijske i druge žrtve i izrazio nadu da ćemo uspeti da sačuvamo svoju zemlju, kako ne bi bilo više ovakvih spomen soba, kao i da će učiniti sve da se pomogne porodicama žrtava.

Uspeli smo da pokažemo poštovanje prema žrtvama drugih naroda i osudimo mnoge koji su sa srpskim imenom i prezimenom počinili zločine. A, ono što me boli je da malo gde možete da naiđete na iskrenu suzu zbog bilo koje srpske žrtve u međunarodnoj zajednici. Pošto se to neće dogoditi, moramo da pokažemo veće poštovanje prema našim žrtvama, istakao je predsednik.

On je podsetio na to da su i naše žrtve bile ogromne i da je na stotine hiljada ljudi napustilo svoja ognjišta, pozvavši da ne zaboravimo na one koji su branili svoju zemlju i one koji su bili krivi samo zato što su pripadali srpskom narodu.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji i Spomen sobu posvećenu žrtvama su sa predsednikom Srbije posetili i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i patrijarh srpski Irinej,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili