Od Mladenovca do Vlade

Juče je u Beogradu bio protest radnika preko interneta ili popularno nazvanih frilensera. Kratak je bio put od gostovanja jedne radnice preko interneta u Mladenovca do nekoliko stotina frilensera ispred Vlade Srbije. Ovim frilenserima što su došli ispred Vlade nije ništa plaćeno, šta više , rešeno je da im se oduzme ali ne zato što ne daju već zato što se traži i ono što nemaju. Možda iz naše kratke istorije fluenseri bi mogli da se pozovu na tetku ali ova deca su ipak poštena.

Neko je izvršio uspešnu misiju i izveo frilensere na ulice, pa i oni koji su bili nepoznati sada su poznati. Na ove poznate sada će moći i da se politički utiče jer nekoliko miliona pratilaca nije malo za one koji nemaju ni hiljadu, a ni za one koji vole milione. Oni što nemaju glasove tražili su ih među frilenserima, a ovi što bi da kontrolišu sve glasove izmamili su ih na ulice.

Ukoliko budemo naivni i mislimo da politika nije iza ovoga treba citirati zaštitnik građana Zorana Pašalića koji je lepo rekao: „Poreska uprava treba da bude servis građana koji će im redovno i tačno ukazivati na njihove obaveze. Ne može se građanima u potpunosti prebaciti odgovornost da samoinicijativno ispunjavaju poreske obaveze na koje im Poreska uprava nije ukazivala.“

Najlakše je biti nasilnik ali pružiti ruku je velika stvar. Ima i ona druga, zapaliti vatru, pa glumiti vatrogasca i gasiti nije herojstvo već iživljavanje.

Ako ste propustili