Naivnost nije za odrasle

Strategija za izbore je u pripremi sa jedne i sa druge strane. Već sada se mogu videti neki obrisi kako će to izgledati, a da li naivnost nije za odrasle tek ćemo videti.

Opozicija ili ti proevropska ići će u jednoj koloni, a sa druge strane vladajuća partija priprema nekoliko kolona od strane svojih koalicionih partnera i od onih koji to navodno nisu. U prevodu znači da će oni koji su navodno protiv vlasti provocirati u izjavama proevropsku opoziciju kako bi aktuelna vlast rekla: „Eto, njima je samo do vlasti“ i ostale slične floskule kojih smo se naslušali.

Slaba strana opozicije, bilo koja, jer ne deluje snažno i jasno ali i šetaju po temama koje mnogi građani lako zaboravljaju. Mora da se vidi jasan put i tema ili ti slogan koji će reći sve gde neće biti potrebe za nešto više. Na njihovom mestu ja bi se odlučio za više slogana. Nosioci liste su dobro izabrani ali svakako im ostaje problem Beograda jer ako je naslutiti ko su kandidati najbolje je da malo bolje potraže inače će se naći u ozbiljnom problemu i to tamo gde viču pobeda, a da nisu ni prošli kroz cilj.

Vlast sa druge strane i nema čime da se pohvali. Znam oni će reći putevi ali to će građani tek da otplaćuju i tu nema čime da se hvale. Cene u prodavnicama nikad veće da je prva umetnost naći dvocifrenu cenu. Plate u nekim privatnim kompanijama su toliko zanemarljivo porasle da su i smešne. Krediti su porasli da će u budućnosti biti prava umetnost da ih građani vrate jer su ih u otplati kamate, na neki način, vratili na početak, a što će bankama stvoriti probleme ali i investitorima. Sve se to može i sada videti. Kriminal je dobio svoj oblik koji će svakako ući u istoriju po mnogim pitanjima ali i svi akteri koji žele da se distanciraju na osnovu providnih izgovora. Politička odgovornost je i istorijska odgovornost.

Strategija najbolje odbrane se ruši u izabranom napadu na jednu tačku.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili