Festival Vizualizator 2022

Deseti Festival fotografije Vizualizator otvara Espen Rasmussen, autor čije se ime nalazi u vrhu savremene profesionalne fotografije. Internacionalno priznati norveški fotograf predstaviće se našoj publici izložbom People in need koja donosi najuspešnija ostvarenja autora. Rasmussen je nosilac najvećih svetskih priznanja u oblasti fotografije. Među brojnim drugim, tu je više nagrada World Press Photo i prva nagrada Sony Picture of the Year International.

Svečano otvaranje je 17. novembra u 19h u UK Parobrod. Otvaranju prethodi radioca koju će Rasmussen, sa početkom u 17h, održati za profesionalne fotografe.

Najznačajniji događaj u oblasti fotografije na našem prostoru, festival se održava od 2013. godine i okuplja najveća imena domaće i internacionalne fotografske scene.

Vizualizator u svom desetom izdanju ugostiće autore iz više zemalja. Pored velikana profesionalne fotografije predstaviće se i mladi domaći fotografi, kao i najuspešniji učesnici nacionalnog konkursa za najbolju fotografiju u medijima Press Photo Srbija.

Festival Vizualizator poziva zainteresovanu publiku da sazna više o fotografiji kroz izložbe, radionice, tribine i druge aktivnosti koje se u periodu od 17. novembra do 10. decembra održavaju na nekoliko lokacija u Beogradu.

Foto:ilustracija / Aleksandar od Beograda

Izvor: www.vizualizator.rs

Ako ste propustili