Iz Beograda sa poštovanjem

Kada ste izabrani na neku funkciju pristojnost iz kuće i moral nalaže da se ponašate pristojno i da odgovarate na sva pitanja svojih sugrađana ili bolje rečeno komšija. Na neka i da više puta odgovarate kako bi vas što više komšija čulo i najbolje razumelo jer ste dobili njihovo poverenje i veliku obavezu.

Da li Savski most treba skloniti? Svakako treba jer njegova rekonstrukcija će više koštati ali ono najbitnije njegov kapacitet nije više u službi građana. Neki povezuju novi most sa projektom čije nekretnine cene nekretnina vtroglavo rastu i nisu daleko od istine. Međutim, nije ovo jedina stvar koja je povećavala cene stanova ali i to će doći vremenom. To što je most sagrađen tokom Drugog svetskog rata dovoljno govori o njegovoj istorijskoj vrednosti, a ako se doda i herojsko delo Miladina Zarića to znači da ima o čemu da se priča i prepričava. To što su ga sagradili Nemci i da o tome nema šta da se priča, što je neko rekao, je isto ko kada bi neko rekao, za neke građevine u gradu, gradili su Austorugari i Turci i da tu nema o čemu da se priča. Naprotiv! Bogatstvo Beograda su upravo pojedina obeležja određenih perioda istorije o kojima se pišu članci ali i knjige.

Most bi, po ličnom mišljenju, trebalo iskoristiti kao pešački most na nekom drugom mestu.

Kako smanjiti zagađenje? Za smanjenje zagađenja u Beogradu potrebno je neko vreme ili bolje rečeno nekoliko godina jer su neki ili neko u poslednjih nekoliko godina uticali da se ono i poveća.

Kada se završava započeto? Započeti radovi u gradu čijeg završetka nema ni na vidiku, a utiču na saobraćaj u moraju bit završeni da bi se započeli drugi. Što utiče i na zagađenje jer se teška vozila kreću kroz naselja. Kada se nepromišljeno zatvore određene ulice dolazi do gužve i povećanog zagađenja. Ulice u određenom delu grada moraju da se rade u etapama, a ne odjednom. Prioritet moraju da budu nezavršeni radovi.

Jedan deo tema sam i ranije obradio, a ostali deo u narednom periodu.

Iz Beograda sa poštovanjem…

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Ako ste propustili