“Dani Sremčice“ od 02. juna

Povodom obeležavanja velikog hrišćanskog praznika – Svete Trojice, koji je ujedno i hramovna slava u Sremčici, Udruženje “Sremčica u srcu” u saradnji sa Gradskom opštinom Čukarica organizuje manifestaciju pod nazivom “Dani Sremčice”, saopštili su iz opštine Čukarice.

Svečano otvaranje manifestacije će biti u petak, 2. juna, sa početkom u 18.00 časova u centru Sremčice ispred Mesne zajednice. U kulturno-umetničkom programu učestvovaće KUD „Milomir Petrović“ sa gostima iz Severne Makedonije i OKUD „Rok cirkus“. Manifestacija je ove godine bogatija za likovnu koloniju, uz učešće sedmoro umetnika iz Niša, Paraćina, Kostolca i Beograda, koja će istog dana biti svečano otvorena u restoranu “Lipovačka noć” sa početkom u 19.00 časova.

U subotu, 3. juna, sa početkom u 10.00 časova na prostoru Rakine bare održaće se takmičenje u kuvanju gulaša – Kotlijada, a takođe, sa početkom u 10.00 časova u OŠ “Duško Radović” deca iz obe škole u Sremčici odigraće revijalni meč u stonom tenisu. U isto vreme, na istom mestu mame i ćerke odigraće igru „Između dve vatre“.

U nedelju, 4. juna, na praznik Silazak Svetog Duha na apostole, po završetku svečane liturgije u porti Hrama Svete Trojice, KUD “Milomir Petrović” održaće veliki koncert sa gostima iz Severne Makedonije. Osim toga, sa početkom u 9.00 časova biće oragnizovana besplatna umetnička radionica za decu, dok je u 12:00 časova na programu takmičenje za najlepšu tortu Sremčice.

Foto: ilustracija / pixabay

Izvor: opština Čukarica

Ako ste propustili