Trend

U CVETANOVOJ ĆUPRIJI, OSIM U NEKOLIKO OBJEKATA U ULICI TANASKA RAJIĆA, VODA MOŽE DA SE KORISTI ZA PIĆE

Na osnovu analiza rezultata ispitivanja svih uzoraka uzetih u naselju Cvetanova ćuprija, nakon havarije i ponovnog uspostavljanja vodosnabdevanja (od 28.12.2023. do 04.01.2024. godine), koja su obavili Gradski zavod za javno zdravlje Beograda i Služba sanitarne kontrole vode JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, voda u Cvetanovoj ćupriji može da se koristi za piće, osim u nekoliko objekata u Ulici Tanaska Rajića (u brojevima 105b, 105r i 105o), gde nije bilo tehničkih uslova za dezinfekciju unutrašnje mreže (objekti su iza blok-vodomera) i gde je u utorak, 09.01.2024. godine ponovljeno uzorkovanje vode, saopštili su iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Zahvaljujemo svim potrošačima u Cvetanovoj ćupriji na strpljenju i razumevanju situacije.

Višednevna procedura dezinfekcije i ispiranja uličnog cevovoda, kao i zamene vodomera i ispiranja kućnih instalacija, bila je sprovedena u cilju zaštite zdravlja svih potrošača u ovom naselju.

Sve raspoložive ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ bile su angažovane na hitnom obezbeđivanju redovnog snabdevanja vodom, prvo za sanitarno-higijenske potrebe, a potom i za piće.

Takođe, zahvaljujemo i kolegama iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda na saradnji i uloženom naporu da se u najkraćem vremenu potrošačima iz Cvetanove ćuprije ponovo obezbedi snabdevanje vodom za piće, dodaje se u saopštenju JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.