VELIKI USKRŠNjI KARNEVAL U TAŠMAJDANSKOM PARKU 2023

Gradska opština Palilula organizuje Veliki uskršnji karneval, šesti po redu, u Tašmajdanskom parku 15. i 16. aprila, u saradnji sa Udruženjem „Kultur Šok“, saopštili su iz ove opštine.

Bogat sadržaj Velikog uskršnjeg karnevala u dvodnevnom trajanju od 11 do 19 časova namenjen je celoj porodici, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Mnogobrojni zabavni programi će se odvijati na centralnoj festivalskoj bini, gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, dečije predstave i razni performansi, ali i na celom festivalskom prostoru na kojem će karnevalsku atmosferu dočarati perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, kao i maskote omiljenih dečijih junaka.

Najmlađe posetice očekuje i osam različitih celodnevnih kreativnih radionica na temu glume, pesništva, slikarstva, sporta, pevanja i mnogi drugi interaktivni sadržaji koji podstiču razvoj dece.

Manifestacija ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja društvene odgovornosti kod najmlađih, a pre svega, akcenat je na razvijanju osećaja solidarnosti i važnosti dobročinstva.

Zato je u saradnji sa svim osnovnim školama sa teritorije Gradske opštine Palilula i ove godine pokrenuta velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda. Mališani će se i ove godine takmičiti u „izboru za najlepše oslikano jaje“ i „izboru za najlepše ukrašenu uskršnju korpu“.

Ovom tradicionalnom akcijom osnovci pomažu svojim drugarima, socijalno ugroženim đacima kojima je pomoć neophodna.

Radovi osnovaca koji budu najkreativniji, biće izloženi, kako bi posetioci imali priliku da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, pomognu akciju.

Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe, fondu kojem pobednik bude namenio sredstva.

Velikom uskršnjem karnevalu se ove godine pridružio UNICEF čiji će predstavnici informisati posetioce o svojim programima koji se sprovode za decu u Srbiji, a roditelji će imati prilike da kroz brošure o razvoju dece dobiju više informacija o platfomama i pomoći koju mogu da ostvare kao roditelji.

Posetioci koji budu zainteresovani da se pridruže borbi UNICEF-a za svako dete u Srbiji, moći će da se priključe Klubu Prijatelja UNICEF-a i da svojim donacijama daju doprinos boljoj budućnosti dece u Srbiji. Najmlađi će u okviru UNICEF-ovog štanda učestvovati u kreativnoj radionici.

U duhu praznika, i ove godine će na karnevalu biti održano takmičenje u tucanju jajima na koje se mogu prijaviti svi zainteresovani na licu mesta kao i simpatično takmičenje u puzanju beba u kojem će najbrži i najsnalažljiviji osvojiti vredne nagrade.

Izvor: Opština Palilula

Foto: arhiva / A.M

Ako ste propustili