DEČIJI VASKRŠNjI BAZAR U RAKOVICI

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, Uskrsa, Gradska opština Rakovica u četvrtak 13.04.2023. godine od 12 do 17 časova kod Mekdonaldsa na Vidikovcu organizuje „Dečiji vaskršnji bazar“. Bazar će okupiti učenike svih osnovnih škola i mališane iz vrtića sa Rakovice, kao i decu koja tog dana sa svojim roditeljima (bakama, dekama) dođu na manifestaciju, saopštili su iz opštine Rakovica.

U sklopu bazara, deca će imati priliku da kroz brojne edukativne i zabavne aktivnosti na najlepši način obeleže ovaj veliki hrišćanski praznik. Najmlađi će imati priliku da uživaju u predstavi ali i da u specijalnim radionicama uče tradicionalne srpske veštine i običaje.

Deca će zajedno sa svojim roditeljima i nastavnicima imati mogućnost da učestvuju u takmičenju u farbanju jaja, dok će svoju kreativnost moći da upotrebe i u izradi tradicionalnih uskršnjih rukotvorina.

Gradska opština Rakovica poziva decu i roditelje da u četvrtak 13. aprila dođu na plato kod Mekdonaldsa na Vidikovcu i učestvuju u „Dečijem vaskršnjem bazaru“, da nauče nešto o Uskrsu, farbanju jaja, srpskoj tradiciji, ali i da se uz bogat zabavni program lepo provedu, saopštili su iz ove opštine.

Foto: Ilusracija / pixabay

Ako ste propustili