Ulica otvorenog srca 2023

Tradicionalno, kao i svake godine Beograđani će i ovog 1. januara proslaviti Novu godinu sa svojim dragim gostima i prijateljima, komšijama i sugrađanima na „Ulici otvorenog srca“, u ulici koja ih poziva da svi zajedno u Novoj godini pomognu od srca onima kojima je pomoć najpotrebnija.
„Ulica otvorenog srca“ je jedna od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada i njegovu otvorenost.

Nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani“ kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste. Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost. Od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija grada Beograda, kroz koju prođe preko 100.000 ljudi.
“Ulica otvorenog srca”, otvorena za sve Beograđane i goste Beograda, jeste zamišljena kao proslava humanosti, kao „otvaranje“ srca našeg grada, ali i kao mogućnost da se humanošću svih koji učestvuju u ovoj manifestaciji nekome i pomogne.
Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, svi će moći da otpočnu 2023. godinu na najlepši način!
Muzičko- zabavni program će se izvoditi ispred Ateljea 212, Radio Beograda i Opštine Stari Grad.
Organizatori ove manifestacije su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Gradska opština Stari grad.

MESTO DEŠAVANjA: Svetogorska ulica, deo Makedonske ulice (od Takovske do zgrade Doma omladine

PUNKTOVI DEŠAVANjA: Pjaceta ispred Ateljea 212, prostor ispred zgrade Opštine Stari grad, prostor ispred zgrade Radio Beograda…

MEHANIZAM:
Tačno u podne, posle novogodišnjih čestitki, mali vatromet simbolično „otvara“ svogodišnju „Ulicu otvorenog srca“. Iz zgrade pozorišta izlaze izvođači i započinju svoju tradicionalnu štenju, stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike i igre koja simbolično pokreće „Ulicu otvorenog srca“.

Tada kreće glavni program na pjaceti Ateljea 212. OKVIRNA SATNICA:

PJACETA ATELjEA 212

12.00 Dečiji hor „Čarolija“ (dve pesme)
12.05 Voditelj programa pozdravlja prisutne i najavljuje novogodišnje čestitke Mali vatromet simbolično označava početak „Ulice otvorenog srca“.
Iz zgrade pozorišta izlaze izvođači Ulice Otvorenog srca.

GLAVNI PROGRAM

12.10 Dečiji hor „Čarolija“ (dve pesme), Leontina i gosti (muzički blok)

12.30 Orkestar „Otvoreno srce“
Glumci/ pevači: Dušan Svilar, Đorđe Kreća, Antonije Tubić, Jelena Gavrilović, Đorđe Stojković…

13.00 Koncert – muzika iz Diznijevih crtanih filmova (FMU)

13.30 Orkestar „Otvoreno srce“
14.00 Glumci/ pevači: Dušan Svilar, Đorđe Kreća, Antonije Tubić, Jelena Gavrilović, Đorđe Stojković…

14.30 Ulični svirači
14.50 Duvački orkestar

SCENA ISPRED ZGRADE OPŠTINE STARI GRAD

12.30… Teatar MIMART
12.45… Lutkarska predstava pozorišta „Pinokio“
13.15… Mađioničar
13.30… Duvački orkestar
14.00… Teatar MIMART
14.30… Ulični svirači
15.00… Mađioničar

Ako ste propustili