Udica

U politici se redovno koriste razna sredstva kako bi neki opstali na vlasti ili došli na vlast. Najpoznatija je svakako „štap i šargarepa“ koja ima razne oblike prikazivanja ali da uprostim neko vam daje nadu i iluziju nečega na „dugačkom štapu“ što neki smatraju već gotovom stvari ili nešto što će se ostvariti. Zato čujemo dugačke rokove, a neki ne razmišljaju šta se sve događa danas i šta će se sve desiti do tog vremena. Uspeva i danas.

Svakako događaj nedelje će biti TV duel gde je pobedila „udica“. NIje mnogo bitno šta si rekao na početku ili sredini već kako si poentirao na kraju. Onaj ko se nagledao TV duela mogao je od samog početka da zaključi ka čemu vodi kraj jer se „nervozni“ već na početku uhvatio na „udicu“, jer je pomislio da je za suprotnu stranu nešto nezgodna tema. Namerno nerviranje suprotne strane kako bi pokazala svoje pravo lice se isplatilo ali to nije bila cela poenta već sam kraj emisije koji se strpljivo čekao, a što volim da zovem „udica“.

Dobili smo i novog gradonačelnika, dok smo pokušavali da se setimo ko je bio prethodni koji je otvorio svečano kućicu za vrapce. Novi je u problemu da nije kao stari ali ni potpuno nov. Verujem da svakom novom treba poželeti da sluša sugrađane, a možda se upravo i to i desi.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili