U okolini centara za socijalni rad povećati broj policijskih patrola

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas, povodom dvostrukog ubistva u Centru za socijalni rad u Rakovici, da će tražiti najoštriju kaznu za počinioca, kao i da će država odmah preduzeti određene mere kako bi smanjila rizik od ovakvih nesreća.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare u Palati Srbija, tim povodom rekao da će se u najskorije vreme u okolini centara za socijalni rad povećati broj policijskih patrola, da će fizičko obezbeđenje u centrima biti povećano, kao i broj zaposlenih u tim ustanovama.

Takođe, on je dodao da će biti pooštreni i uslovi za viđanje dece.

Doneće se određena vrsta propisa da bi se ocenilo da li roditelj može da se nađe u takvom prostoru i na koji način će biti organizovano viđanje deteta, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, radiće se odmah na boljoj koordinaciji sudova i centara za socijalni rad, a veoma je važno blagovremeno obaveštavanje policije u situacijama gde postoji rizik.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova istakao je da je dobro obaveštavanje od presudnog značaja u svakoj situaciji gde postoji sumnja na rizično ponašanje.

Stefanović je naveo i da izuzev najoštrijih kazni ne postoji drugi način da društvo pošalje jasnu poruku nasilnicima i da im pokaže da naša deca i žene moraju biti zaštićena i ne smeju biti žrtve.

Najoštrije osuđujemo ovaj monstruozni zločin i tražimo najtežu kaznu, poručio je Stefanović.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili