Svi lokalni izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je izjavila na konferenciji za novinare da je prihvaćen zahtev opozicije, u konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da se za 2. jun raspišu svi lokalni izbori koji su trebali da budu u julu ili avgustu.

“Nakon 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama ili najvećim brojem onih koji su se odazvali pozivu i iscrpljivanjem mogućnosti razgovora, donela sam u konsultacijama sa predsednikom Vučićem odluku da prihvatimo zahtev opozicije grupisane oko SPN i Novog DSS-a – NADA, koji su mi predali tokom razgovora, da raspišemo sve one izbore kojima je vreme padalo za jul i avgust i da ih raspišemo sve za 2. jun“, rekla je predsednica Skupštine.

“Moja molba je da to završimo danas popodne, očekujem da taj predlog za izmenu zakona potpiše najveći broj poslanika, da s tim predlogom idemo zajedno i pokažemo jedinstvo u teškim trenucima za sve naše građane. Nakon toga u subotu da budemo u plenumu i s obzirom na to da nema rasprave o ovome, da u subotu usvojimo zakon i da u nedelju raspišemo sve lokalne izbore“, rekla je Brnabić.

Ako ste propustili

+ There are no comments

Add yours