Sutra sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će za sutra biti sazvana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost povodom izjave bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati Kosovo.

Stefanović je u izjavi za Televiziju „Prva“ rekao da je takva Izetbegovićeva izjava nedobronameran i štetan potez, te da se u tome vidi razlika u njegovom i u pristupu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

To će biti ključna tačka na sednici Saveta i o tome će se razgovarati na najvišem nivou kako bismo sagledali šta će biti odgovor Srbije na takav potez, što se tumači kao jedno ozbiljno unošenje nestabilnosti u čitav region.

Prema njegovoj oceni, svakako da nam neće biti lako da se ponašamo kao da se to nije dogodilo i da preko toga pređemo kao da su upućene želje za prosperitetom i napretkom.

Stefanović, koji je i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, podvukao je da svako ko kaže da hoće da prizna takozvanu nezavisnost Kosova vrlo direktno poziva na nepoštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili