Skup roštilj

Kako se zna da li je neko uspeo u svojoj karijeri? Napravi posao da ga cela zemlja vidi.

Neki su počeli karijeru kao mala samostalna trgovinska preduzeća ( STR) i polako širili svoj biznis. Uzmimo za primer roštiljdžiju koji je rešio da napravi biznis iz njegove oblasti. Otvorio je prvo malu radnju za roštilj i hteo je da širi biznis ali nije znako kako, pa je „završio“ ekonomiju u nekoj školi. Tu se upoznao sa knjigom i papirom gde je došao do zaključka da i pomoću papira je moguće da zapali roštilj ali mala je to vatra. Vatru je zamišljao mnogo veću gde bi je cela zemlja mogla videti. Ugasili su se na kratko snovi ali onda je na drugoj strani knjige video sliku Nikole Tesle i veliku svetlost za koju je ustanovio da je struja, i eto „EUREKE“ gde će dalje – „Električni roštilj.“

Mučio se godinama sa ljudima raznih dresova da mu neko objasni kako se dolazi struje. Kupio je žice ali na njegovo iznenađenje struje nije bilo. Gledao je u žice i razmišljao, i razmišljao, zašto nema struje a onda mu je „došlo“ pa nema uglja.

Na kraju je obukao „pravi“ dres i krenuo do izvora uglja kako bi došao do struje. Došla je zima i svi su se pribojavali da li će biti struje i grejanja ali on je imao rešenje koje će ujedno biti i ostvarenje njegovog sna. Čuvao je ideju za sebe ali vatra je u njemu tinjala da što pre svi vide najveći i najskuplji roštilj.

Najskuplji roštilj u zemlji su jedno jutro svi videli i njega ništa nije koštao. Platiće to drugi jer je njegov san „ponos“ cele zemlje i o čemu će svi pričati, a ući će i u istorijske knjige.

Naravoučenije: Nije bitno šta imaš u glavi jer snovi su ostvarljivi , dok to drugi plaćaju.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili