SANREMO GIOVANI WORLD TOUR 2023 u Beogradu 27. septembra – slobodan ulaz

Peto izdanje manifestacije „Sanremo Giovani World Tour“, koju organizuje Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije, ove godine dovodi takmičare festivala Sanremo Giovani pred publiku nekih od najvećih gradova Balkana. Nastupiće italijanski umetnici: Martina Beltrami, Fiat 131, Nur i Manini na turneji u trajanju od sedam dana.

Koncert u Beogradu, koji već drugu godinu zaredom organizuju Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Centar beogradskih festivala (CEBEF), u saradnji sa Ambasadom Italije u Beogradu, održaće se na Kalemegdanu u sredu, 27. septembra u 19 časova, a učestvovaće i dve posebne gošće: glumica Jelena Gavrilović i pevačica Lena Kovačević. U slučaju lošeg vremena koncert će biti održan u Domu omladine Beograda. Ulaz je slobodan.

Između prošlosti i sadašnjosti, pesme za sva vremena i novi hitovi preklapaće se zahvaljujući nastupima pevača koji će na sceni izvesti sopstvene numere, kao i nove verzije velikih klasika italijanske muzike, u saradnji sa umetničkim direktorom turneje Mauriciom Filardom. Reč je o turneji koja promoviše tradiciju italijanske pesme i na najbolji način predstavlja mlade talente italijanske pop muzičke scene, preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava i Italijanskih instituta za kulturu.

Foto:ilustracija/pixabay

Ako ste propustili