RHMZ: UPOZORENjE ZA PODRUČJE ISTOČNE SRBIJE NA LEDENU KIŠU I SNEG

RHMZ upozorio je da od sutra uveče (14.12.) i u toku noći ka četvrtku (14/15.12.) na području istočne Srbije mešovite padavine (ledena kiša i sneg). Mestimično se očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 cm u nižim do 15 cm u višim predelima.

Do kraja dana (13.12.) na severu Srbije i u Negotinskoj Krajini pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno oblačno. Sneg se očekuje večeras i u toku noći na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača do 5 cm u nižim i 10 cm u planinskim predelima. Dnevna temperatura od 0 do 6 °S.

Sutra (14.12.) ujutro hladno uz slab mraz, a mešovite padavine (sneg i kiša, koja se po pojedinim kotlinama može lediti na tlu) očekuju se još na jugu i istoku Srbije. U toku dana uglavnom suvo, a novo jače naoblačenje sa jugozapada (od 10 do 20 mm za 24 h) očekuje se uveče i u toku noći ka četvrtku. U većini predela će usled porasta temperature padati kiša, dok se u istočnoj Srbiji očekuju ledena kiša i sneg uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 15 cm. U košavskom području duvaće umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar.

U četvrtak (15.12.) ujutro prestanak padavina, a u toku dana suvo i toplije uz delimično razvedravanje i kratkotrajno slabljenje vetra. U petak (16.12.) ponovo vetrovito i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama od 6 °C u Timočkoj Krajini do 18 °S u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji – uz promenljivu oblačnost kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u Vojvodini.

Naoblačenje s kišom u subotu (17.12.) će se proširiti na sve krajeve, a uz nagli pad temperature kiša će na severu i zapadu kratkotrajno preći u sneg. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar. U nedelju (18.12.) suvo i hladno, a početkom naredne sedmice (19 – 21.12.) malo toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području, saopštili su iz RHMZ-a.

Ako ste propustili