Priznanje je znanje

Priznanje je znanje da je neko uspeo u nečemu ste vi niste uspeli. Uspeli ste da budete drugi ili treći, ali to ne znači da sledeći put nećete biti prvi. Greške i da je neko bolji treba priznati jer to je ljudski i moralno.

Izbor da nekome date, ne glas, već poverenje trebalo bi da bude veliko breme za svakog političara ali na žalost realnost je drugačija. Poverenje se zaslužuje i polako raste izlaskom na izbore velikog broja naših komšija. Poverenje se nestiče grubim izrazima jer je neko glasao za prvog ili drugog ili trećeg jer njegovo poverenje je važno steći i može biti presudno jednog dana. Potrebno je vreme da sve komšije steknu naviku i znanje da su izbori način da biraju ko će njihov glas prenositi.

Izbori su individualno pravo svakog pojedinca, kao i mišljenje. Mišljenje i izbor treba poštovati jer možda komšija razmišlja različito od mene ali kada mi treba pomoć prvi je tu.

Velika izlaznost je tema na kojoj treba čestitati sugrađanima, jer to znači da imaju svoj stav i polako se gubi da nisu upućeni u pojedine teme. Svaka čast svim sugrađanima na čekanju u redovima da bi se izborili za svoje pravo da daju poverenje nekom.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili