Predstavnici ProGlasa zakazali protest u subotu u 12 sati ispred Terazijske česme

Glumica Svetlana Bojković je pozvala građane na protest u subotu 30. decembra u 12 sati, kod Terazijske česme u ime ProGlasa.

Glumica Svetlana Bojković je na konferenciji za novinare iskazala poštovanje prema građanskoj hrabrosti koju su pokazali studenti i građani koji su prethodnih dana protestovali zbog izborne krađe u Beogradu.

„Osuđujemo nasilni napad na institucije, ali i prekomernu upotrebu sile i molimo sve one koji štrajkuju glađu da prestanu da ugrožavaju svoje zdravlje. Njihovu žrtvu cenimo, ali smatramao da je ljudski život najveća svetinja. ProGlas pozova sve građane da nam se pridruže u mirnom protestu koji će biti održan u subotu 30. decembra ispred Terazijske česme. Dođite da složno, mirno i odlučno poručimo da ne pristajemo na prekrajanje izborne volje, ne pristajemo dna dalje obesmišljavanje demokratije i vladavine prava i rađanje ogoljene autokratije u Srbiji“.

Glumac Dragan Bjelogrić rekao je:

„Mi i u pozivu, a i u samoj organizaciji protesta ćemo insistirati da demonstracije budu mirne i da ne bude nikakvih incidenata. Potrudićemo se i sa redarskim službama da to tako funkcioniše. U ovoj godini je bilo mnogo protesta i svi su oni bili mirni, izuzev ovog jednog slučaja koji smo osudili i zaista ne mislimo da su bilo kakvi incidenti i agresija potrebni na ovim protestima. Da li će se odazvati, mi pozivamo svijh 190.000 potpisnika ProGlasa da se odazovu, sve građane, studente, članove političkih organizacija koji se osećaju ugroženo i da na ovim izborima nije ispoštovana njihova volja“.

Ako ste propustili