POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE 2023

18. Dečji pozorišni festival POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE, pod sloganom „Prepoznaj svoju zvezdu“, će biti održan u Beogradu od 29. septembra do 4. oktobra 2023.

Domaćin festivala je Teatar „Vuk“, a festivalske predstave i programi biće izvođeni i na scenama Malog pozorišta „Duško Radović“, Pozorišta lutaka „Pinokio“, „Pan teatra“, u Astronomskoj opservatoriji i Biblioteci – galeriji „Branko Miljković“.

Festival počinje u petak, 29. septembra u 10:30 časova „Zvezdanim karnevalom“ na trgu ispred Teatra „Vuk“ i Gradske opštine Zvezdara u kom će učestvovati zvezdarski predškolci.

Na svečanom otvaranju festivala koje je zakazano za 29. septembar u 17:30 časova na Velikoj sceni Teatra „Vuk“, biće dodeljeno godišnje priznanje Saveta festivala „ZVEZDA MEĐU ZVEZDAMA“. Ovogodišnja dobitnica festivalskog priznanja je DIANA KRŽANIĆ TEPAVAC, glumica, pozorišni i dramski pedagog, te dugogodišnja predsednica Nacionalnog saveza pozorišta za decu i mlade ASITEŽ-a Srbije.

U Takmičarskom programu biće izvedeno 11 predstava iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, po izboru selektora Željka Hubača, a o festivalskim nagradama i ove godine odlučuju Stručni žiri i Dečji žiri.

Stručni žiri 18. Zvezdarišta radiće u sastavu: Jana Maričić, rediteljka, Đorđe Kosić, dramski pisac i Anja Alač, glumica, a u Dečjem žiriju biće devojčice i dečaci uzrasta od 7 do 12 godina, učesnici sedme generacije programa Mali pozorišni eksperti koji vode mladi pozorišni profesionalci i pedagozi okupljeni oko umetničkog kolektiva „Tri groša“.

PROGRAM

Dodaci

Ako ste propustili