Politički meč sa brojem jedan

Demokratija, koja trenutno nema pravu konkurenciju, pokazuje svoje lice, u poslednjim decenijama, u najgorem obliku. Oblik se uvek ukazuje kroz reči „Ja imam moć!“, kao da gledamo crtani film „Hi-men“.

Neko je, po svemu sudeći, izabrao najboljeg tenisera sveta da na njemu primeni, kada i ne stoji najbolje politički, ZAKON JE ISTI ZA SVE ali izgleda da je loptica umesto da završi na teniserovoj strani terena ostala na političkoj strani. Svi su sada ljuti.

Fanovi tenisera jer su mu dozvolili dali vizu i dozvolili da dođe, a kada je došao onda ukinuta vam je viza. Ljutnja jer je dočekan kao terorista gde su mu oduzete sve lične stvari. Građani države u koju je došao su ljuti na vlast jer ih već godinu dana ubeđuje da se vakcinišu, a pustili su svetskog broja jedan bez vakcine.

Obe ljutnje svako može razumeti i sve vodi do jednog izvora vlasti države koja je rešila na teniseru da pokažu „JA IMAM MOĆ!“ i sada ne znaju kako da izađu iz ove situacije. Smisao kako bi pokazali da zakon važi za sve je izgubila svaki smisao.

Političari sa raznih nivoa šalju poruke kako teniser nije zatvoren i da može da ode kada hoće, kako bi teniser svojevoljno otišao i oni izašli iz ove situacije. Najverovatniji izlaz će biti da nađu jednu osobu koja je kriva za sve.

Više nije bitno kako će se cela situacija završiti jer ovo je ušlo u crnu istoriju tenisa i stavila etiketu na državu.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili