Pesma za Evroviziju 2023: Lični stav

U poslednjih par godina lista kompozicija je bila prepuna budućih hitova i ponekad je bilo teško pogoditi ko će ići dalje u finale, a nekako se dešavalo da sam uspeo da to predvidim i čak pogodim pobednika i samim tim predstavnika Srbije na Evroviziji. Ponoviću bilo je stvarno teško jer svako od nas ima nekog favorita ali realnost je dugačija.

Na žalost ovaj put, po mom ličnom mišljenju, pojedine kompozicije mi deluju kao da se nisu spremali Evrovizijsku pesmu već samo da bi izreklamirali sebe i pesmu. Taj utisak na nekoliko pesama preneo mi se i na ostale pesme. I pored slušanja nekoliko puta kompozicija nisam mogao, a da bar nekoliko puta ne pritisnem pauzu jer mi je bilo dosadno od potrage za nečim dobrim u pojedinim kompozicijama. Potraga nije dala željeni efekat.

Moje mišljenje je budući predstavnik Srbije na pesmi Evrovizije će imati sreće ako prođe polufinale. Iskru šanse jedino vidim u kompoziciji „Cvet sa istoka“ u izvođenju Princa koja muzički i tekstualno je približna onome što ja vidim kao predstavnika.

Mogao bi kao i prethodnih godina da kažem šta bi trebalo da sadrži jedan tekst i kompozicija ili bolje rečeno šta ne bi trebalo ali da se ne ponavljam.

Možda i grešim ali …

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili