Trend

OTVARANjE ČETVRTE SEZONE CIKLUSA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u četvrtak 5. oktobra u 20 časova prisustvujete koncertu kamernog ansambla „Beogradski kvartet harfi”, prvom koncertu klasične i popularne muzike u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Na zahtev publike, tokom četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” u sali će u posebnoj vitrini biti izložene neke od nota vladarskih kompozicija srpskih kompozitora iz notne arhive Muzeja, koje se, kao osobenost ciklusa izvode na svakom koncertu u aranžmanima samih muzičara.

Kamerni ansambl „Beogradski kvartet harfi” čine harfistkinje Dijana Sretenović, Marija Đurđević-Pavlović, Milica Milivojević i Sofija Sibinović.

Na programu su kompozicije Svetislava Božića, Antonija Vivaldija, Žorža Bizea, Milana Mihajlovića, Jadranke Stojaković i Vilija Merca, kao i tradicionalne kompozicije u aranžmanu Helene Sirmijumske. Pored navedenih, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova. Cena karte iznosi 250 RSD.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u petak 6. oktobra.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Podsećamo Vas da je u Istorijskom muzeju Srbije prezentovana izložba „Čekajući stalnu postavku”, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).