Ministarstvo pravde: Smenjen upravnik Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu

Ministarstvo pravde saopštilo je povodom smrti prekršajno kažnjenog lica S.B. u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu ‒ Padinska Skela, Ministarstvo pravde saopštava da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odmah po saznanju za smrt S.B. obavestila Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno javno tužilaštvo.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je posle dobijanja obdukcionog nalaza pokrenulo istragu protiv tri prekršajno kažnjena lica koja izdržavaju kaznu u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu ‒ Padinska Skela, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo Teško ubistvo iz člana 114. Krivičnog zakonika.

Protiv odgovornih lica u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu ‒ Padinska Skela, Ministarstvo pravde je preko Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kao organa u njenom sastavu, pokrenulo postupak unutrašnje kontrole i postupke za utvrđivanje disciplinske odgovornosti.

Upravnik Zavoda je zbog navedenog događaja smenjen.

Apelujemo na nadležne organe da u što kraćem roku sprovedu postupak protiv učinilaca ovog svirepog ubistva i iste što strožije sankcionišu.

Foto:ilustracija/pixabay

Ako ste propustili