Trend

Minimalno

„Minimalna potrošačka korpa i minimalna zarada nemaju veze jedno sa drugim“, rekao je neki političar. Mnogi su se smejali ali jasno je i lepo rečeno jer ZAISTA nemaju veze jedno sa drugim. Kada budu imali veze onda onda će narod moći i da priušti sebi nešto kada dođe plata.

Neki bi sve da menjaju u gradu, ali nikako da promene sebe. Dok će neki da se švrćkaju u novim uniformama i da budu lični asistenti (nisu doktori ) moglo bi na primer da se započeti radovi u gradu i završe. Novo odelo ne čini novu vlast, već samo trošenje para.

Na mostu je asfalt izdeformisan i ima rupa, ali i svaka ulica u gradu. Možda da rušimo i sve ulice? Naravno da ne. Postoji nešto što se zove sanacija. Možda da krenemo od sanacije, pa da vidimo kuda nas to odvede. Možda nas odvede do toga da svi prođemo tehnički pregled, manji obilazak automehaničaru, brži protok saobraćaja, manje uništavanje gradskih autobusa, manje izvrtanje nogu i padanje, lakša vožnja za bicikliste… I naravno ono najteže da kućno vaspitanje iskoristimo u javnim nastupima, jer postoji mogućnost da počnu i da uvažavaju i podržavaju čoveka.

Autor: Aleksandar od Beograda