Međunarodni festival dečje dramske igre „Glumijada” od 2. do 5. juna

U Dečjem kulturnom centru Beograd održaće se osmi po redu Međunarodni festival dečje dramske igre „Glumijada” od 2. do 5. juna, u organizaciji Udruženja građana „Moja scena”, saopšteno je iz Dečjeg kulturnog centra.

„Glumijada” je međunarodni festival revijalnog karaktera na kome se predstavljaju škole glume za decu od pet do 19 godina iz Srbije i regiona. Program festivala usmeren je na razvijanje kreativnog razmišljanja i interesovanja za pozorište i film kod dece i mladih.

Festival će otvoriti glumac Luka Grbić, koji je odrastao uz „Glumijadu”. Na ovoj manifestaciji biće izvedene pozorišne predstave škola glume i dramskih sekcija iz Beograda, Novog Sada, Bečeja, Kruševca, Kraljeva, Smederevske Palanke i Brčkog.

Pored predstava koje će deca igrati za decu, publika će imati priliku da učestvuje u kreativnim radionicama iz oblasti glume, scenskog pokreta, režije, scenske maske, pozorišne i filmske muzike.

U subotu 3. juna biće organizovan obilazak pozorišta „Atelje 212” sa glumcem Ivanom Mihailovićem, koji će decu upoznati sa prostorom iza kulisa i pravom profesionalnom scenom i održati im radionicu glume. U program festivala uključen je i obilazak Muzeja Jugoslovenske kinoteke.

Ulaz za predstave i kreativne radionice je besplatan, s tim što je za učešće u radionicama potrebna prijava preko sajta: www.glumijada.com

Foto: Ilustracija / pixabay

Ako ste propustili