Trend

Kriva mi učiteljica što sam dobio keca i ako ništa nisam učio

Izbori u prestonici su prošli očekivano sa svim upakovanim sumnjivim aktivnostima, jurenjem ulicama grada, slabom izlaznošću i očekivanom pobedom vladajuće koalicije.

Očekivano deo opozicije koji je izašao na izbore krivi one što nisu izašli za izborni rezultat. Kriva mi učiteljica što sam dobio keca i ako ništa nisam učio. Znači da su krivi drugi što su jedva namakli preko 12 odsto ili procenat govori nešto drugo. Pa, da im odam jednu tajnu kažnjena je cela opozicija od strane građana zbog svog neadekvatnog ponašanja i zato što su videli kuda sve to vodi.

Kao što sam pomenuo u prethodnim kolumnama pre izbora veoma će biti teško nakon ovih izbora da opozicija sakupi onu energiju koju je imala u decembru prošle godine. I kao što sam najavio nakon decmbarski izbora da ukoliko budu uzeli mandate da će otvoriti vrata za nove stranke, pokrete i lica jer će im dobar deo građana okrenuti leđa. Na sledećim izborima koji će verovatno biti za četiri godine drugačije će izgledati politička scena, osim ukoliko se nešto dogodi u prestonici drastično što bi dovelo do izlaska građana i protesta.

Kada je reč o pokretu koji je prvi put izašao na izbore svaki rezultat je dobar kada se prvi put izlazi na izbore, ali naredni period je test izdržljivosti jer će biti napadani i od onih koji navodno imaju isto mišljenje kao i oni, jer sujeta je čudo. Uspeo je pokret da osvoji više glasova nego sav ujedinjeni deo opozicije koji je izašao na izbore, a to neki neće baš tako lako progutati. Lično mišljenje je da je pokret mogao da osvoji i duplo više glasova, šta više sam siguran, ali nisu imali vremena da koriguju kampanju koju su započeli u prestonici zbog malog poznavanja grada. Zbog toga sam i rekao u ranijim kolumnama da su trebali nekoliko meseci ranije da se aktiviraju ili da i ove izbore izbegnu.

I za kraj.

Ovde nije izgubila opozicija koja nema jasan put, i koja se menja svakog jutra i sve liči na jurenje za foteljom, već građani koji znaju šta hoće ali nemaju „alat“ i za koga da to svoje mišljenje i pokažu. Ponoviću. Izgubili su „obični“ građani i budućnost u njemu zbog onoga što sledi u narednom periodu.

Autor: Aleksandar od Beograda