Izbori

Neki traže izboru nadi da će doći do nekih značajnih promena ali bez dugačkog pisanja mogu slobodno da kažem da je to „mrtva trka“. Ukoliko se gleda sadašnja startna pozicija.

Prvi čovek grada očigledno nema političku podršku, šta više, sve ukazuje na to da mu „neko“ dobro podmeće nogu i ako mu jednoglasno podižu ruke u skupštini. Nema ni podršku građana što je i najveći problem jer loše je počeo, a i njegovi prethodnici su ostavili građanima razlog da im NIŠTA što kažu ne veruju.

Rečenice koje se ponavljaju „To je politička odluka“ i „Dok sam ja na čelu to se neće desiti“ i nisu deo poverenja, a pogotovo kada se omalovažava svaka grupa građana koja nešto izjavi. Upravo sve to smo slušali i u prethodnom periodu, pa se sve čini da se kontinuitet nastavio. Onaj „Neko“ zadovoljno trlja ruke na kontinuitetu jer još živi u nadi da će se vratiti, jer je sad na malom odmoru kako bi građani ponovo postali zaboravni šta je uradio tj. nije uradio i šta je sve naobećavao i naravno nije ispunio.

Dužnost prvog čoveka je da sasluša svakog građanina jer možda i postoje veći problemi ali i malo je za nekoga puno. Veće čak i od izgradnje nečega.

Ako pogledamo drugu stranu već je bila i nije se pokazala kao značajan faktor u rešavanju problema koje je tada mogla da reši, ali se zato presipanje u više partija stekla naizgled neka većina. Jedan viče „Izbori“, a ostali ćute jer znaju ono što i većina zna.

Dosta njih je razočarano, pa tu može doći do problema osim ako ne izaberu nekog „specijalnog“ kandidata. U šta sumnjam jer nije na vidiku.

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Ako ste propustili