Ilustrofest 2023.

Peti po redu Ilustrofest – Međunarodni festival ilustracija održaće se od 07. do 14. jula na Kalemegdanu ( Savsko šetalište).

Na otvaranju biće otvorena velika međunarodna izložba najboljih ilustracija koje će biti postavljene na velikim postamentima na Savskom šetalištu na Kalemegdanu i uručene nagrade najboljim autorima i radovima i to u kategorijama: ilustracija knjige, ilustracija u štampanim i on- line medijima, ilustracija u dizajnu i lični i društveno – odgovorni projekti a biće dodeljen i Gran Prix festivala najboljem autoru iz ovogodišnje selekcije za sveukupan rad.

Ovogodišnji žiri : Dejan Kralj (Slovenija), Manca Krošelj (Slovenija), Ester Garcia (Španija), Natalija Palurović (Srbija) i Ksenija Marinković, srpska kustoškinja, odabrao je u selekciju 176 autora iz 28 zemalja!

Pored izložbe održaće se i Bazar ilustracije gde će mladi autori na posebnim štandovima izložiti i prodavati svoje ilustracije kao i upotrebne predmete sa ilustracijama.

Organizovan je i Art bazar, kao i kreativni razgovori sa umetnicima, laureatima i gostima ovogodišnjeg Festivala

PROGRAM ZA DECU

Besplatne radionice ilustracije za decu, besplatne edukativne vežbe koncentracije i razvoja kreativnosti u prirodi, na otvorenom na Kalemegdanu vođene od strane eminentnih stručnjaka, biblioteka sa ilustrovanim knjigama na otvorenom.

Foto: Ilustracija / Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili