Humanitarni koncert Umetnickog ansambla Ministarstva odbrane Stanislav Binicki

Umetnički ansambl MO „Stanislav Binički“ održaće 29. aprila u Domu Vojske Srbije sa početkom u 20 časova humanitarni koncert „Muzičari za muzičara“, radi prikupljanja novčane pomoći za mladića Vasilija Uroševića kome je potrebna operacija u inostranstvu kako bi ponovo mogao da stane na noge.

Naime, Vasiliju je 2019. godine nakon nesreće uzrokovane padom sa visine od 15 metara dijagnostikovana kvadriplegija i od tada je vezan za kolica. Nakon 12 različitih operacija i svakodnevnih vežbi i terapija ima pomaka u lečenju i nade da Vasilije ponovo stane na svoje noge!

Potrebna je još jedna operacija matičnim ćelijama za koju lekari smatraju da bi bila presudna za njegovo prohodavanje, a koja je zakazana za 7. jul na Tajlandu. Nakon avansa od 10.000 evra koji je uplaćen u februaru, za operaciju i lečenje na Tajlandu potrebno je skupiti još oko 25.000 evra.

Vasilije ne dozvoljava da ga ova povreda ometa u daljem školovanju – vredno polaže ispite i završava Srednju medicinsku školu u Zemunu, uz pripreme i nadu da će nastaviti školovanje na Beogradskom univerzitetu. Bavi se i muzikom, tako da smo rešili prvi put da se oprobamo i u njegovom žanru – izvešćemo zajedno sa njim 29. aprila dve rep numere koje je sam komponovao! Ostali program koncerta će biti raznovrstan i veoma atraktivan, uz kombinaciju domaće i strane pop i rok muzike, velikih hitova za sve generacije, maestralnog revijskog orkestra i izvrsnih vokala!

Dođite da se sjajno provedemo i svi zajedno pomognemo Vasiliju da ponovo stane na svoje noge!

Ulaz je slobodan, a svaka novčana pomoć preko SMS poruke i žiro-računa je dobrodošla!

Više na: www.ansambl.mod.gov.rs

Ako ste propustili

+ There are no comments

Add yours