Čorba

Rat je mala reč za veliku nesreću koja se uvek za posledicu ima suze nevinih.

Zapad se „malo“ poigravao sa jednom državom, da bi izazvao reakciju druge države. Druga država odlučila se za strategiju recepta za „čorbu“ koju smo i sami jeli. Neki pominju jednu godinu, a jeli smo je skoro deceniju. Unija trpi i gleda sopstveni recept za čorbu koju će morati i sami da jedu, ali to nije i najveći problem. Problem je igra koja se igrala na račun jednog naroda koji ispašta na osnovu tog recepta.

Svi su sada „veliki“ i sprovode neke sankcije ali upravo su pokrenuli niz koji može, a po svemu sudeći i hoće, imati više decenijske posledice po ceo svet. Bogatima i moćnima na prvi pogled to odgovara ali moj predlog im je da još jednom pogledaju svoje scenarije jer im očigledno nedostaje još jedan ili tačnije rečeno još tri scenarija. Kada god da se ovo završi, neki će morati da odgovaraju na neka neprijatna pitanja, a prvi među njima je svakako NATO.

Ako želite mir donesite sto i stolice. Ako želite rat izaberite praznu poljanu, skinite kravate i cipele i možete krenuti gospodo.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili