Četvrta sezona ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej”

Koncert rumunskih muzičara Sebastijana Maninga i Viktora Paraua održaće se u utorak, 12. marta u 20 časova, saopšteno je iz Istorijskog muzeja Srbije.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Na programu desetog koncerta u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” su kompozicije Frica Krajslera, Johana Sebastijana Baha, Antonjina Dvoržaka, Eugena Isaije, Džordža Eneskua i Henrika Vijenjavskog, a pored njih, kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Od druge sezone ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” je obogaćen i nastupima muzičkih talenata. Nakon izvanrednih koncerata mladih umetnika u prethodnom periodu, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim višestruko nagrađivanim violinistom Sebastijanom Maningom, koji je proglašen za najperspektivnijeg mladog muzičara istočne Evrope.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili da blagovremeno rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Takođe, na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije nalaze se i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili