Uhapšene tri osobe zbog više krivičnih dela

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije uhapsili N. M. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i pranje novca.

U saradnji sa Policijskom upravom u Kraljevu, Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapšeni su i D. P. (1986) i S. Č. (1989) zbog sumnje da su izvršili zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Kako se sumnja, N. M. odgovorno lice preduzetničke radnje iz Kraljeva, D. P. radnik benzinske stanice u Štulcu i S. Č. zaposlen na benzinskoj stanici u Trsteniku, su u periodu od 2019. do kraja 2020. godine prikupljali fiskalne račune za natočeno gorivo potrošača i sačinjavali fiktivne gotovinske račune na ime preduzetničke radnje.

U ove račune su unosili neistinite podatke o točenom gorivu i predavali ih zaposlenima u preduzetničkoj radnji, uz naknadu od tri posto od vrednosti ukupno dostavljenih računa.

Sumnja se i da je N. M. sačinjavao fiktivne naloge za službena putovanja zaposlenih i na taj način lažno prikazao troškove preduzeća.

Takođe, on se tereti i za to da je na ime pozajmice fizičkog lica prema preduzetničkoj radnji podizao novac sa računa preduzeća koji je neosnovano držao i koristio, i to u iznosu od 11.297.131 dinara, iako je znao da taj novac potiče od kriminalne delatnosti.

N. M. je, kako se sumnja, ovaj novac koristio za kupovinu motornih vozila i za lične potrebe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u nadležno tužilaštvo, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili