Uhapšen osumnjičeni za produženo krivično delo pronevera

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije uhapsili S.G. (1969) iz Kraljeva zbog osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti i falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičeni, koji je uhapšen u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, se tereti da je, kao računopolagač-trgovac u jednom kraljevačkom preduzeću, u periodu od 2017. do kraja jula ove godine, sačinio ukupno 164 falsifikovana naloga za povraćaj robe kupcima.

Nakon toga, on je novac u vrednosti navodno vraćene robe, u ukupnom iznosu od 1.029.093 dinara prisvojio za sebe.

Sumnja se, takođe, da je S.G. u toku 2019. godine prodavao robu iz asortimana preduzeća u kome radi, a da je nije evidentirao kroz fiskalnu kasu, već je novac, u ukupnom iznosu od 142.420 dinara koji je primio od kupaca, prisvojio za sebe.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Ako ste propustili