Uhapšen mladić zbog sumnja se da je silovao i ucenjivao devojku

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog A.A. (rođen 2001. godine) zbog krivičnog dela Nedozvoljene polne radnje iz člana 182. stav 1. u vezi člana 178. stav 1. Krivičnog zakonika i krivičnog dela Iznuda iz člana 214. stav 1. Krivičnog zakonika, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju, osumnjičeni i oštećena su se upoznali u jednom lokalu, nakon čega su održavali komunikaciju i dogovorili se da se nađu u iznajmljenom stanu na Novom Beogradu, gde je potom osumnjičeni oštećenu fizičkom silom prinudio na nedozvoljenu polnu radnju, nakon čega joj je iz torbe uzeo novac i lična dokumenta uz pretnju da je potrebno da mu do večernjih časova da još 500 evra. Navedeni događaj je oštećena prijavila policiji koja je, po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu lišila slobode osumnjičenog koji se, po prethodnom dogovoru, našao sa oštećenom u TC Delta city da bi preuzeo novac koji je tražio od nje da bi joj vratio dokumenta koja joj je oduzeo.

Osumnjičeni je dana 26.12.1023. godine saslušan kada se branio ćutanjem, nakon čega je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo predlog Trećem osnovnom sudu u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog postojanja okolnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoka oštećenu, koji predlog je usvojen i rešenjem je osumnjičenom određen pritvor, dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Ako ste propustili