TREĆI ILUSTROFEST NA KALEMEGDANU OD 22. DO 25. JULA

Treći Ilustrofest – festival ilustracije u zemlji i regionu, održava se od 22. do 25. jula na Kalemegdanu (plato ispred Paviljona Cvijeta Zuzorić).

Na konkurs za učešće prijavilo se 350 autora iz 30 zemalja sveta. Ovo je rekordan broj prijava prema broju zainteresovanih umetnika iz celog sveta kao i prema broju prijavljenih radova (preko 3000).

Stručni žiri odabrao je 114 autora iz 23 zemlje koji su prošli selekciju i čiji radovi će se naći na velikoj međunarodnoj izložbi najboljih ilustratora i ilustracija.

Na svečanom otvaranju Festivala 22. jula u 20 časova biće dodeljene nagrade najboljim ilustratorima u svih 5 festivalskih kategorija kao i nagrada Grand Prix za najboljeg ilustratora iz ovogodišnje izuzetno bogate selekcije. U čast pobednika, biće upriličen i prigodan party uz muziku DJ Nadežde Dimitrijević.

Pored velike međunarodne izložbe najboljih ilustracija, kao i svake godine i ove godine biće organizovan Bazar ilustracije. Zahvaljujući JP „Beogradska tvrđava“ i JKP Gradske Pijace, mladi umetnici dobijaju priliku da besplatno izlažu i prodaju svoje ilustracije, kao i ilustrovane predmete (nakit, torbe, majice, posuđe, rokovnici, plakati i sl.). Bazar ilustracije traje od 19 do 22 časa (22. jula, na dan otvaranja Festivala, 23. i 24. jula kao i na dan zatvaranja Festivala 25. jula).

Izvor: Beogradske vesti / Beogradska tvrđava

Ako ste propustili