TREĆA SEZONA CIKLUSA „MUZIKOM KROZ MUZEJ” U IMS – KONCERT VIOLINISTKINjE LANE ZORJAN UZ KLAVIRSKU SARADNjU NATALIJE MLADENOVIĆ

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak 16. decembra u 18 časova prisustvujete koncertu mlade violinistkinje Lane Zorjan uz klavirsku saradnju Natalije Mladenović, sedmom i poslednjem koncertu u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” u tekućoj godini.

Na koncertu će kao gošća nastupiti i pijanistkinja Ana Božičković.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Na programu su kompozicije Edvarda Elgara, Anrija Vijetana, Feliksa Mendelsona i Kamija Sen-Sansa, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Od druge sezone ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” je obogaćen i nastupima muzičkih talenata.

Nakon izvanrednih koncerata mladih umetnika u prethodnoj sezoni, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitom višestruko nagrađivanom mladom violinistkinjom Lanom Zorjan.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već od subote 17. decembra.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih prethodnih koncerata ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Istorijski muzej Srbije je dobitnik značajnog priznanja – nagrade „Muzika klasika” za 2021. godinu u kategoriji „Organizator godine” za predanost i zalaganje u popularizaciji ciklusa „Muzikom kroz muzej” u prethodnoj koncertnoj sezoni.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Izvor: IMUS

Ako ste propustili