TREĆA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ” U IMS- KONCERT „JENI LIND – ŠVEDSKI SLAVUJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak 3. marta u 19 časova prisustvujete koncertu pod nazivom „Jeni Lind – Švedski slavuj”, desetom koncertu u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na koncertu će sopran Ljiljane Milovanović Jovanović uz klavirsku pratnju Milivoja Veljića izvesti program posvećen Jeni Lind, jednoj od najpoznatijih soprana 19. veka.

Muzički program će upotpuniti muzikološkinja Ana Ćirica, koja će tokom koncerta govoriti o životu i stvaralaštvu slavne operske dive Jeni Lind, koja je svojom magičnošću i interkontinentalnim uspehom stekla nadimak „Švedski slavuj” i bila inspiracija mnogih slavnim kompozitorima svoga doba.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Na programu su kompozicije Čarlsa Grouba, Karl Marije fon Vebera, Johana Fredrika Bervalda, Rikarda Lintera, Vinćenca Belinija, Jeni Lind i Đuzepea Verdija, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u subotu 4. marta.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih prethodnih koncerata ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Nedavno je iz štampe izašla interaktivna monografija „Muzikom kroz muzej”, koja putem QR kodova pruža mogućnost čitaocima da uživaju u koncertima iz prve dve sezone ciklusa.

Ako ste propustili