Trend

Trasa linija javnog prevoza 612 i 703 od ponedeljka, 13. maja manjaju trasu

Trasa linija javnog prevoza 612 i 703 od ponedeljka, 13. maja manjaju trasu i preusmeravaju se na saobraćajnicu T7 uz naselje Dunavski virovi, Nova Galenika, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

U Dunavskim virovima je izgrađeno 1.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti i bivše pripadnike ovih službi u osam izdvojenih višespratnih objekata. U proteklom periodu najveći broj izgrađenih stambenih objekata je useljen, dok je Opština Zemun u razgovoru sa stanarima ovog naselja inicirala zahtev za poboljšanje javnog prevoz u zoni naselja.

Sagledavanjem trenutne mreže linija javnog prevoza, odlučeno je da postojeće linije 612 i 703 promene trase i preusmere se na saobraćajnicu T7 uz naselje Dunavski virovi.

Na navedeni način, ponuda javnog prevoza je poboljšana i korisnicima javnog prevoza omogućeno da koriste i linije koje ih dodatno povezuju sa Novim Beogradom i Zemunom: 612 Novi Beograd /Paviljoni/ – Nova Galenika i 703 Zemun /Kej oslobođenja/ – Batajnica ŽS – Ugrinovci.
Prosečan interval nailaska vozila javnog prevoza u zoni naselja u periodima vršnog opterećenja sada će umesto 12 biti 6-7 minuta.

Izgrađena su i dva nova autobuska stajališta u zoni raskrsnice i ulaza u naselje „Dunavski virovi” gde se nalaze i obeleženi pešački prelazi.

Trenutno je u „Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda” u toku priprema tehničke dokumentacije za semaforizaciju raskrsnice ulica saobraćajnica T7, Emilije Jakšić i Dunavski virovi, dok je planskom dokumentacijom predviđena i izgradnja nove autobuske okretnice na parceli uz trgovinski objekat u izgradnji, te će dodatno biti poboljšana usluga javnog prevoza produženjem drugih linija, navodi se u saopštenju.