SUBOTA U ISTORIJSKOM MUZEJU – TOKOM MESECA MAJA 2024

Program „Subota u Istorijskom muzeju” u maju:

Subota, 11. maj u 13 časova – Tematsko vođenje „Žene Obrenovića i Karađorđevića”, Đorđe Bekčić, istoričar – Posle upoznavanja sa suprugama srednjovekovnih vladara, logično je da se upoznamo i s njihovim novovekovnim „naslednicama”. Žene poput kneginje Ljubice i kneginje Perside su, kao snažne ličnosti, ostavile dubok trag u srpskoj istoriji. Kraljica Natalija i kraljica Marija upamćene su kao omiljene u narodu, za razliku od kraljice Drage. Šta je dovelo do takvih situacija? Saznaćete na našem vođenju na ovu temu.

Subota, 18. maj u 13 časova – Radionica „Moj predmet u muzeju” za decu uzrasta od 6 do 12 godina – Na našoj narednoj radionici, deca će se oprobati u ulozi kustosa, a predmeti o kojima će govoriti biće upravo oni o kojima znaju najviše. Svaki učesnik i učesnica radionice doneće na radionicu jedan svoj predmet koji će, uz pomoć autorki radionice, predstaviti publici, tj. ostalim učesnicima. Radionicu vode istoričarka Olgica Lukanović i istoričarka umetnosti Marija Lakić. Prijava putem imejl adrese [email protected] je obavezna. Cena učešća u radionici je 400 dinara.

Subota, 25. maj u 13 časova – Stručno vođenje kroz izložbu „Čekajući stalnu postavku”, Nebojša Damnjanović, muzejski savetnik

Ako ste propustili

+ There are no comments

Add yours