Trend

Kraj školske godine u OŠ „Vladislav Ribnikar“ 02. juna

Kraj školske godine u OŠ „Vladislav Ribnikar“ je 02. juna, kako se nezvanično saznaje. Na sastanku roditelja koji je održan u Predsedništvu Srbije zaključak je da je rešenje izlaska iz krize nakon tragedije koja se dogodila u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’, kraj nastavne školske godine zaključno sa 2. junom, posle sednice Vlade koja bi trebalo da se održi u 1. juna

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Republička prosvetna inspekcija završila vanredni inspekcijski nadzor u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, koji je pokrenut 22. maja.

Predmet nadzora bio je rad direktora i obavljanje delatnosti u ustanovi, a na osnovu realizovanog nadzora, predlog inspekcije je da se razreši direktorka Snežana Knežević i organ upravljanja, odnosno da se imenuje privremeni organ upravljanja i postavi vršilac dužnosti direktora.

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu, psihologu i sekretaru škole, koji će biti suspendovani do okončanja pomenutog postupka, dodaje se u saopštenju.

Foto: arhiva / A.M