Trend

Stroga kontrola autobusa i vozača koji voze đačke ekskurzije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je od početka drugog polugodišta ove školske godine tom ministartsvu prijavljeno oko 5.000 ekskurzija i rekreativnih nastava, pri čemu su službenici saobraćajne policije izvršili kontrolu oko 6.000 autobusa, odnosno vozača autobusa.

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije naveo je da je prilikom kontrola, utvrđeno 26 neispravnosti autobusa, kao i 22 propusta od strane vozača autobusa, zbog kojih su policijski službenici saobraćajne policije preduzeli odgovarajuće mere.

On je dodao da je šest vozača autobusa isključeno iz saobraćaja zato što je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod dejstvom alkohola neposredno pre otpočinjanja ekskurzije.

Bezbednost dece u saobraćaju prioritet je Ministarstva unutrašnjih poslova, pa će policijski službenici saobraćajne policije i u narednom periodu u cilju zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblja dosledno kontrolisati da li vozači autobusa, kao i autobusi ispunjavaju sve odgovarajuće uslove i neće dozvoliti otpočinjanje ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi, naglasio je Radenković.