Koncert za rekord na Trgu republike

Guitar Art koncert za rekord održaće se 19. maja u 13.00 časova na Trgu Republike u Beogradu.

Cilj koncerta je da se postavi prvi nacionalni gitarski rekord, koji će svake naredne godine da se uvećava.

Guitar Art festival poziva sve gitariste koji znaju osnovne akorde i imaju od 7 do 77 godina da se priključe najvećem gitarskom koncertu u Srbiji.

Svi zainteresovani gitaristi se mogu online prijaviti putem mejla, kako bi bili deo najvećeg gitarskog koncerta u Beogradu. Organizator poručuje da zgrabite gitaru, povedite porodicu, pozovite prijatelje i dodjite na Trg Republike.

Sa velike bine na Trgu Republike podršku za svaku pesmu daće specijalni gosti poznati bendovi i gitaristi koji će voditi koncert i svirati sa vama.

Među gostima su Dejan Cukić, Yu grupa, Kiki Lesendrić i Piloti, Srđan Gojković Gile, Bojana Stamenov i drugi. Ispred velike bine biće ograđen prostor sa stolicama za registrovane učesnike koncerta.

Trg Republike biće pretvoren mali gitarski grad. Pored koncerta, za najmladje su organizovane radionice gitare i ukulele, kako bi naučili prvi akord i bili spremni za koncert naredne godine.

Registracija počinje 13. maja u 10.00 časova putem mejla [email protected]. Kada popunite prijavu dobićete na mail potvrdu, broj i pesame sa instrukcijama za izvođenje.

Na koncert 19. maja treba da ponesete akustičnu ili klasičnu gitaru, a dozvoljeni su i ukulele, bendzo ili tambure. Svi registrovani učesnici će dobiti informacije putem mejla na koji ulaz dolaze i kako zauzimaju svoje registrovano mesto. Takođe, svi gitaristi dobijaju e-Guitar Art zahvalnicu da su učestvovali u prvom postavljanje nacionalnog gitarskog rekorda.

Redosled pesama koje će prijavljeni gitaristi se svirati na koncertu uz podršku poznatih muzičara.

 1. Smoke on the Water – Deep Purple , peva: Nenad Zlatanović
 2. (I Can’t Get No) Satisfaction – The Rolling Stones, peva: Zoran Olbina
 3. I love Rock ‘n’ Roll – Joan Jett, peva: Bojana Stamenov
 4. Highway to Hell – AC/DC, peva: Milena Branković
 5. The Beatles – Get back, peva: Dejan Cukić
 6. Voli me – Nenad Čuturilo
 7. Mornar – YU Grupa
 8. Kada sanjamo – Kiki Lesandrić i Piloti
 9. Ja bih da pevam – Dejan Cukić
 10. Igra R’n’R cela Jugoslavija – Električni orgazam
 11. You Never Can Tell – Chuck Berry – peva: Goran Stojković
 12. Imagine / Give Peace a Chance – John Lennon, peva: Dejan Cukić

Jubilarni 25. Guitar Art festival održaće se od 15. do 19. maja na više lokacija u Beogradu. Tokom 5 festivalskih dana, održaće se 10 velikih koncerata, izložba, bioskop i drugi niz pratećih programa, a Beograd će posetiti više od 100 najznačajnijih gitarista današnjice.

Foto:ilustracija/pixabay

Ako ste propustili

+ There are no comments

Add yours