Ko su mogući kandidati za gradonačelnika Beograda na izborima 2023?

Dugo najavljivani, traženi i obećavani izbori u Beogradu su upravo ove godine.

Kao što sam i već pričao na ovu temu, opozicija već vidi sebe kao pobednika, i sa velikim razlogom, a sa druge strane iza zavese vladajuće partije ili ti koalicije se sigurno nešto krije. To što se krije ili ti strategiju koju spremaju nikako nesme da zanemari opozicija. Strategija koju spremaju morala bi da bude idealna ali na žalost nemaju dovoljno argumenata jer su građani ljuti na sve urađeno, rečeno i planirano.

Svakako jedva čekam da trenutni ili ti bivši, od kako je izabran, da pokaže rezultate. Zašto? Sve što misli da je dobro uradio i sve što nije uradio samo će pojačati i doprineti kampanji opozicije jer ima tako mnogo argumenata za njega koji je nastavio niz prethodnika. Sada to neću iznositi jer to će opozicija, a ako su oni zaboravili pričaću u samom jeku kampanje ili ti u „foto finišu“.

Ko su mogući kandidati na Beogradskim izborima?

Ako opozicija bude krenula sa jednom listom i to ona opozicija koja je i organizovala „Srbija protiv nasilja“ najverovatnije će im biti kandidat biti neko iz nekadašnjeg „Ne davimo Beograd“ već svi pretpostavljamo i ko.

Iz vladajuće koalicije to se za sada ne može ni pretpostaviti jer iskreno kako trenutno stvari stoje morali bi da izvuku nekog nepoznatog ali i delimično poznatog da bi kako tako dobili na startu trke.

Ostale stranke će se sigurno dogovarati da li uopšte i da ulaze u tu trku, ali će ući kako bi odvukle jedan broj glasova.

U suštini mislim da sve stranke će morati da kandiduju nekog ko nije toliko politički aktivan. A zašto? Jedno je sigurno, da dobar deo građana nije za vladajuću stranku ili ti koaliciju ali problem je što ni u opoziciji ne vide kandidata.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili